Munchkin

 2010.01.06. 12:56

Üdv mindenkinek!

Az első társasjáték, amiről írni fogok nem lehet más, mint egyik személyes kedvencem a "Munchkin". Egy olyan játékkal van dolgunk, ami igyekszik kicsit kifigurázni a különféle drága kártyajátékokat és a sallangos szerepjátékokat. Persze mindezt elég vicces formába öntve kapjuk meg.

Ez egy egyszerü kártyajáték, amiben elsőként kell elérnünk 1. szintről 10.-ik szintre. Perzse ez nem olyan egyszerü, mert ebben nem csak a legyőzendő szörnyek fognak akadályozni minket, hanem játékos társaink is igyekezni fognak megkeseríteni az életünket. Ugyanis inkább egymás szivatásáról szól ez a játék.

A játékot magyarul a Delta Vision hozta forgalomba. Az alapjáték összesen 168 darab kártyát tartalmaz, amire érdemes valamelyik szerepjátékboltban kártyavédő fóliát szerezni (ezt csak röviden bugyinak hívják). A kártyáknak két fajta hátoldala van. Az egyiken egy ajtót láthatunk, ezt hívják kazamata lapoknak, míg a másikon aranyhalmazt láthatunk, ezek értelemszerüen a megszerezhető kincses pakli. Főleg a kazamata lapokat használjuk. Az alapcsomagot egy szépen megtervezett kemény dobozban kapjuk meg. Tartozék még egy hatoldalú dobókocka és egy szabálykönyv is.

Maga a szabályrendszere a játéknak pofon egyszerü és könnyen elsajátíthaó. Interneten több segédezközt is találhatunk a játékhoz, mint például jelzőket, amiket csak ki kell nyomtatnuk és amint kivágtuk csak ragasztani kell és kész is. Háromtól hat főig lehet vele játszani, de a legideállisabb szerintem, ha maximum négyen játszunk vele. Ilyenkor még elég gyors és dinamikus a játékmenet. Körübelől egy óra a játékidő. Persze ez attól is függ, hogy mennyien játszotok vele.

A játékot Steve Jackson tervezte, a kártyákon szereplő rajzokat pedig John Kovalic készítette. Kovalic rajzai nagyon hangulatosak és némelyik nagyon vicces, és igazán megadja a játéknak a jó hangulatott. Az alapjátékhoz mostanra magyarul már három kiegészítő is kapható hozzá, mégjobban megbolondítva ezt a roppant szórakoztató játékot. Mindegyik kiegészítés újabb 112 lapot ad az alapjátékhoz, alaposan megnövelve az újrajátszhatóságát a játéknak.

További infókat itt találhattok:

munchkin.mindenkilapja.hu - egy magyar fan oldal.

www.deltavision.hu/index.php - a kiadó honlapja.

Röviden ennyit tudtam írni a játékról. Mostpedig ereszkedj le a kazamatákba! Ölj meg mindent, ami az utadba kerül! Döfd hátba a haverokat, és lopd el a cuccaikat! Fogd a kincset, és fuss!

Jó szórakozást hozzá!!!

 

Címkék: leírás társasjáték boardgame munchkin

A bejegyzés trackback címe:

https://boardgame.blog.hu/api/trackback/id/tr711651403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása