Carcassonne

 2010.01.09. 16:50

Üdv mindenkinek!

A mai alkalommal egy nagyszerü társasjátékot mutatok be, névszerint a Carcassonne-t.

Ez egy egyszerü stratégiai játék, melyben a középkori Carcassonne városát és környezetét kell felépítenünk. Mindezt úgy, hogy minden körben a játékosok kis terület lapokat tesznek le a szabályoknak megfelelően, és azon elhelyezhetik alatvalóikat. A feladat egyszerü, minél több győzelmi pontot összegyűjteni a játék alatt, és a végén az elszámolással.

Több minden után kaphatunk gyözelmi pontokat a játék alatt, például útépítéssel, egy városrész felépítésével vagy egy nagyobb mező birtoklásával.

A játék tartozékai egy négy oldalas szabálykönyv, 72 területkártya, 40 alattvaló figura 5 különböző színben és egy értékelő tábla, amin nyomon követhetjük épp hogy állunk.

Az alapjátékot 2-től 5-en játszhatják, és egy játék körübelűl 30-40 percig tart. Mára nagyon sok kiegészítő kapható ehhez a társasjátékhoz is, bővitve a játékidőt és izgalmasabb játékot is biztosítva. Az egyik legfontosabb kiegészítő "Az első kiegészítő" címen kapható. Ez azért is lehet fontos beszerezni, mert nemcsak hogy új területlapokat és kiegészítő szabályokat kapunk, hanem kiegészítí a játékosok maximális létszámét 6 főre.

Én szívesen ajánlom mindenkinek aki szereti egy kicsit is a gondolkodást igénylő játékokat, ugyanis nagyon jó kikapcsolódás, ráadásul 2001-ben elnyerte az Év játéka díjat. Egyszerü és gyors játék ( persze, ha nincs sok kiegészítőnk hozzá :-) ).

Néhány link a kiváncsiskodóknak:

www.boardgamegeek.com/boardgame/822/carcassonne - ANGOL

hu.wikipedia.org/wiki/Carcassonne_%28j%C3%A1t%C3%A9k%29

 

Jó szórakozást hozzá!!!

Címkék: leírás társasjáték boardgame carcassonne

A bejegyzés trackback címe:

https://boardgame.blog.hu/api/trackback/id/tr881659364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása